Benvinguts al setembre

"Entre l'ordi i la cibada, per no saber què escollir, una mula es va morir de fam en una porxada.
Així, alguna vegada, si el negoci o l'interès en un cas tan compromès ha vingut a conduir-nos,
per no voler decidir-nos, ens hem quedat sense res."


"El que s'escriu, dura; el que es diu... ningú l'atura"

diumenge, 1 de novembre del 2009

Què vols ser de gran?


Fa un any vam anar a Sant Julià del Llor- Bonmatí a una trobada de CDC. La meva filla jugava al "futbolín" amb la seva germana i una amiga. Va arribar Artur Mas i s’hi va apuntar com a quart jugador. L’"ACN" en va treure foto i "El Punt" també. L’endemà va sortir publicat en paper.


En Miquel, l'amo del bar de baix de casa va veure la notícia i es va adonar que la nena que jugava amb Artur Mas era la Núria (la meva filla).Li va fer gràcia i amb bolígraf va dibuixar un fletxeta amb el nom de la nena. A Artur Mas no calia assenyarlar-lo. Tothom sap qui és Artur Mas!. Quan la nena va anar al bar, en Miquel tot cofoi va ensenyar-li l'article... però, com no saps mai si fas feliç a un nen....Al veure el seu nom escrit en bolígraf i el del senyor del costat no, li va preguntar ofesa: perquè no li poses el nom al senyor que jugava amb mi? a qui coneixes és a mi, Miquel!. L'home, tot rient, va preguntar-li si es feia fotografies amb desconeguts. Que no saps qui és aquest senyor?. Doncs, si no t'ho ha dit la mare, jo t'ho explico. Aquest senyor, és l'Artur Mas un polític important i que tothom coneix, a Santa Coloma, a Riudarenes i (per expressar llunyania jaja) fins i tot a Barcelona!. Surt molts cops a les notícies i als diaris. M'ha semblat que no calia posar el nom amb bolígraf. Però mira... ara pots posar-li  tu mateixa. Evidentment, la nena va catalogar-lo exactament igual que havien fet amb ella.

Des d’aquell dia va dir que volia sortir més al diari. D’aquesta fotografia... ha volgut ser artista, cantant, actriu de teatre i cinema i, evidentment, política (el coneixien fins i tot a Barcelona!)

L’altre dia miràvem les notícies. Va sortir un home d’uns 70 anys emmanillat recollint una bossa de brossa (als ulls d’ella). I em va preguntar: mare, qui és aquest senyor? va ben vestit, oi? a qui a matat?, matat? perquè ho dius això? doncs perquè la “poli” el porta emmanillat...segur que ha matat algú. Dona...no, de moment sembla que l’han de jutjar. Que tenen por que s’escapi?, no nina és un home gran, no pot pas, ni crec que ho intenti. Així no ha fet res dolent? Encara no ho sabem Núria, però, tens raó, sembla que hagi matat algú o que sigui un home agressiu. I de què treballa? el papa el coneix?. Bé princesa, és polític o ho va ser i, saps? és amic d’aquell home que va jugar amb tu al "futbolín" aquell dia a Bonmatí. Si?, sí fill. Doncs mare jo ja no voldré sortir al diari per ser política. Seré cantant.